Begeleiding

Niet alleen op creatief vlak dagen wij uit. Ook begeleiden en coachen wij onze deelnemers bij het behouden en ontwikkelen van sociale en alledaagse vaardigheden. Zo stimuleren wij het aangaan van onderlinge contacten, samenwerken, vragen om hulp en het ondersteunen van elkaar. Helpen bij karweitjes als koffie schenken en afwassen of het ontvangen van bezoekers behoren ook tot de mogelijkheden.

Onze begeleiders passen hun begeleidingsstijl aan op de emotionele ontwikkelingsfase en onderliggende behoeften van de deelnemer.

Methodieken

Bij Walburg Zorg maken wij gebruik van verschillende methodieken. 

Zo werken onze begeleiders  vraaggericht. Dit is een methodiek waarbij de vragen, wensen en mogelijkheden van de deelnemer centraal staan. Met elkaar gaan wij in gesprek over de meest geschikte zorg. In samenspraak komen wij vervolgens tot de beste aanpak.

Daarnaast maken wij ook gebruik van de Geef me de 5 methode van Colette de Bruin; een bewezen en praktische methodiek voor omgang met mensen met autisme. De methodiek richt zich op vijf pijlers: autisme begrijpen, positief contact, basisrust creëren, problemen oplossen en ontwikkeling bevorderen. Geef me de 5 is helpend is voor iedereen, met of zonder autisme, die duidelijkheid nodig heeft.

 

Scroll naar boven