Activiteiten

Op de kunstwerkplaats van Walburg Zorg bieden we een gevarieerd dagprogramma, met voor ieder wat wils. Zo vinden sommige deelnemers het leuk om te schilderen en tekenen. Andere deelnemers gaan liever borduren, breien of haken. Weer een ander houdt van punch needle of diamond painting. En dat kan allemaal!

Bij elke activiteit kijken we naar de interesses, mogelijkheden en artistieke talenten van de deelnemer. Onder begeleiding leer je verschillende technieken en maak je kennis met allerlei materialen. Het tempo bepaal jij. Samen ontdekken we wat jij leuk vindt en wat bij je past. Op deze manier groeit het zelfvertrouwen en daarmee het plezier. Zo zorgen wij voor werkdagen met kleur, zingeving en uitdaging.

 

Gevarieerd dagprogramma

Op onze dagbesteding bieden wij naast creatief ook allerhande andere activiteiten aan:

 • Arbeidsmatig
  Voor kringloop Dorcas sorteren en controleren wij de bij hun ingebrachte spellen en puzzels voordat ze de winkel in gaan. Voor The StickerFactory vouwen wij dozen. 
 • Educatief
  Met behulp van een reken- en taalsysteem  onderhouden deelnemers hun taal- en rekenvaardigheden.
 • Bewegen
  Tijdens de werkdag wisselen wij zitten en bewegen regelmatig met elkaar af. Zo kan je fietsen op de hometrainer, een wandeling buiten óf op de loopband maken en (zittend) meedoen met bewegen op muziek.
 • Sociaal
  In de veilige omgeving van de dagbesteding stimuleren wij deelnemers met de inzet van een gezelschapsspel om op een laagdrempelige, veilige manier het gesprek, en daarmee onderlinge contact, met elkaar aan te gaan.
 • Huishoudelijk
  Ook werkzaamheden als wc’s schoonmaken, prullenbakken legen, afwassen, was opvouwen, afstoffen en stofzuigen horen erbij. Als je een taak beheerst, ontvang je een certificaat als bewijs.

 

Scroll naar boven